Kurser

Allmän information: Kurserna hålls av Maria Brodén som är utbildad instruktör, problemhundskonsult
och dog-zen instruktör. Kurserna är individanpassade och vi arbetar med positiv förstärkning.
Alla kurser har en holistisk grund, vilket innebär att vi jobbar med helheten för att få hunden så välmående som möjligt.

Hundarna bör ha sele eller ett brett halsband på kurs. Vi avråder starkt från halsband med strypeffekt. Behöver du rådgivning om bra utrustning, får du gärna kontakta oss!

Inför varje kurs skickas alltid informationsmail ut, och efter avslutad kurs erhålls kompendium.

Vid frågor, tveka inte att kontakta oss!

Välkomna!

Läs mer om våra tjänster här nedanför:

 

FinFinas Kompis

Detta är en extra träning / aktivering av din hund som går på Finfinas Hundkompis. Detta innebär att din hund tränas/aktiveras extra när den är på dagis. Du som ägare kan lämna önskemål om det exempelvis är inkallning, gå i koppel, spår, trick som ni vill ha hjälp att utveckla din hund i. Eller så kan ni låta vår personal välja i samråd med er vad som just er hund behöver mer av. Detta är perfekt för unga och aktiva hundar som kräver mer mental stimulans. Vid intresse maila hundkompis@finfina.se.

Klickerkurs

Få hunden att vilja det du vill – och nå era mål snabbare!

Kursdatum: Ring för status!
Pris: 450:-

Bokas via hundkompis@finfina.se.

Doggie zen

Här lär vi hunden att kontrollera och fokusera, både i sinne och kropp.

Kursdatum: Ring för status!
Pris: 550:-

Bokas via hundkompis@finfina.se.

Massage och stretch för hemmabruk
Här får du chansen att lära dig hur du ska ta hand om din hunds kropp! Massage är välgörande både för hund och ägare och bidrar till att stärka relationen på ett tryggt och mysigt sätt. Vi varvar teoretisk genomgång med praktiska övningar. Instruktionshäfte medföljer så ni kan ta med er övningarna hem! Vi går även igenom hur man stretchar hunden efter att den har motionerats. Max fyra deltagare per gång. Förkunskapskrav: Inga. Hunden ska vara minst ett år gammal för att kunna delta I hela programmet. 60 min.

Kursdatum: Ring för status!

Pris: 450 kr/ekipage

Valpkurs intensiv
För dig som inte har möjlighet att gå valpkurs på vardagar men ändå vill bygga relation med din valp.

Kursdatum: Ring för status!

Pris: 1500kr/2 träffar x 5 timmar

Slyngelkurs
Här jobbar vi vidare från valpkursen, men ställer nu lite mer krav på hundarna och vi kan jobba mer praktiskt. Ålder 7-12 månader.

Innehåll: Kontakt, hundmöten, passivitet, följsamhet, självkontroll och stadga.
Längd: 1 tillfälle/vecka under fyra veckor, varje tillfälle är på 75 minuter.
Kursdatum: Ring för status!
Pris: 1200 kr

Fortsättningskurs
Här utmanar vi hundarna som mest. Vi går igenom tidigare innehåll men ökar störningarna och arbetar mycket med att få stadga i kommandon.

Innehåll: Stadga, passivitet, hundmöten, självkontroll och följsamhet.
Längd: 1 tillfälle/vecka under fyra veckor, varje tillfälle är på 75 minuter.
Kursdatum: Ring för status!
Pris: 1500 kr

Unghundskurs
Har din söta lilla valp blivit en obstinat tonåring? Är allt annat intressant – förutom du? Här tränar vi på att stärka kontakten mellan hund och ägare.

Pris: 995 kr/ 3 träffar x 1 timme

Onlinekurser
Har du svårt att få in hundkursen i vardagen? Det är inte alltid lätt att vara supermänniska – och vi vill avlasta bördan! Vi erbjuder därför alla våra kurser förutom massagekursen, online! Du kan då ta till dig kursmaterialet och träna var du vill när du vill – givetvis har du tillgång till support och stöd genom hela kursgången! Efter anmälan till vald kurs skickar vi ut ett första kursbrev innehållande information och aktuella övningar komplett med bilder och video så att det är så tydligt som möjligt. Varje kursbrev är ett träningstillfälle när första kursbrevet är avklarat skickar vi ut nästa. Även här jobbar vi i hundens takt och hjälper er såklart om ni skulle fastna på vägen.

Kursdatum: Ring för status!

Pris: 600 kr per kurs

Föreläsning om hundspråk
Hundar talar – för den som vill lyssna! Hundar har ett otroligt rikt språk som för oss människor ibland kan vara svårt att förstå. Vi kommer med hjälp av bilder och film lära oss läsa hundars språk i den mån vi kan, med stöd av den senaste forskningen. Har olika raser olika språk? Kan hundar tala med vargar? Vad är “lugnande signaler”? Varför morrar hunden mot mig? Kan hundar verkligen skämmas? Detta och mer kommer vi gå igenom tillsammans. Lär dig att förstå vad din hund säger!

Kursdatum: Ring för status!

Pris: 500 kr/1 timme

Önskar ni gå någon kurs som ej har något Kursdatum, vänligen kontakta oss för information och priser!

Maria, kursledare